Wat is Canner eigenlijk

Canner is een kleine Canadese wilde kreeft. De kleine kreeft weegt tussen de 250 en 400 gram. De Latijnse benaming is Homarus Americanus. Deze kreeften worden gevangen door vissers in de wateren rondom Nova Scotia. Nova Scotia is een provincie van Canada, met als hoofdstad Halifax. Het is een schiereiland dat wordt omringd door de Atlantische Oceaan.De Canner is te herkennen aan het groene tot roodbruine pantser. Zodra de kreeft gekookt wordt  kleurt het pantser mooi egaal.  Het vlees van de kreeft is van hoge kwaliteit en heeft een zoete smaak.

Hoe worden Canners gevangen

Canners worden gevangen in korven. Korven worden op de bodem geplaatst en brengen daardoor weinig tot geen schade toe aan de bodemcultuur, dit in tegenstelling tot netten. De korven hebben grote gaten zodat de ‘bijvangst’ en te kleine kreeften er ook weer uit kunnen komen. De onderdelen van een korf zijn biologisch afbreekbaar, dus mocht er een korf wegspoelen, losraken of door de visser niet worden geleegd, dan kunnen de kreeften gewoon weer ontsnappen. Zodra de Canners zijn gevangen in Canada worden ze direct per vliegtuig naar Europa gevlogen. In Yerseke te Zeeland worden ze weer in het water gelaten. De kreeften rusten hier uit en zuiveren zichzelf.

Cannerseizoen

Het Cannerseizoen is in mei gestart en de eerste Canadese Canners zijn op 7 mei bij ons aangekomen. Deze heerlijke Canners kunnen uiteraard weer bij ons online besteld worden. Het seizoen loopt tot en met augustus.

Bron: http://www.cornelisz.nl/

 

REACTIES

Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.